• Wat houdt 5 jaar garantie in?

Deze garantie houdt in dat je minimaal 5 jaar de door jou aangeschafte weave kunt dragen. Is de weave binnen deze tijd onverhoopt niet meer mooi, krijg je gratis weer nieuw haar!

• Ik heb heel fijn, dun haar. Is mijn haar dan wel geschikt?

Ja, juist als je fijn/dun/broos haar hebt is dit de meest ideale methode. Het is geheel veilig voor je eigen in tegenstelling tot de meeste andere systemen waarvan je haar kan afbreken of zelfs kale plekken veroorzaken.

Ik ben bang dat je de weave ziet zitten?

Deze methode heeft een superdun bevestigingsrandje (zie werkwijze) die je daardoor niet ziet zitten in je eigen haar. Ook een hoge staart of knot kan prima zonder dat je de weave ziet zitten! Doordat ik je weave met de hand knoop, is de rand van de weave veel dunner dan een fabrieks-weave. Het invlecht-systeem is dan ook een stuk dikker.

MAAR: ik gebruik wel 4 of 5 keer zoveel haar als in een fabrieks-weave! Meer waar voor je geld dus!

• Ik zie overal haarlengtes tot 50 cm. En hoe langer de lengte, hoe duurder het dan is. Is dat hier ook zo?

Nee, absoluut niet…. Dreamweaves houdt haar tarieven zo duidelijk en transparant mogelijk en je kunt onbeperkte (!) lengte kiezen; al wil je een meter haar! Ook de dikte van de plukjes haar in je weave mag zo dik zijn als jij zelf wil. Als je hierin geen voorkeur aangeeft, zal ik zelf de dikte kiezen die het beste bij je eigen haren en je wensen passen.

• Is het echt mensenhaar?

Nee; ik werk bewust met de allerhoogste kwaliteit silk haar (met zijde), ook wel angel hair genoemd, wat er te krijgen is, omdat er heel veel voordelen aan zitten:

Ten 1e: omdat het vele malen goedkoper is; deze hairweaves schaf je 1x aan en kun je vervolgens minimaal 5 jaar lang hergebruiken.

Ten 2e: omdat de verzorging ervan veel makkelijker en veel goedkoper is dan een haarverlenging van echt haar.

Ten 3e: omdat de styling veel makkelijker en sneller gaat dan bij een haarverlenging van echt haar.

Ten 4: omdat je eigen haar vaak veel beter en mooier wegvalt in een weave van silk hair dan in die van echt haar.

Ten 5e: – voor mij persoonlijk een hele belangrijke- is dat echt haar afkomstig is van de allerarmsten op de wereld die vaak ernstig worden uitgebuit: over hun rug wordt er ontzettend veel geld verdiend, terwijl ze zelf maar een schijntje krijgen voor het jarenlang sparen van hun haar. Heel triest natuurlijk, zodoende wil ik hier geen schakel in zijn. (Uiteraard zijn er ook mensen in bv. India die hun haar afscheren (als gift voor de goden) en dit vervolgens doneren aan de tempel. Als dit bewust wordt gedaan en dit bv. echt extra inkomsten geneert voor de lokale bevolking zou ik er uiteraard geen moeite mee hebben, maar je weet vaak niet wat de echte herkomst is.)

• Maar echt haar is toch veel beter zeggen ze?

Dat zeggen ‘ze’ inderdaad…..en die ‘ze’ zijn de mensen die hier veel aan verdienen. Echt haar is namelijk van de wortel af, is vaak al gekleurd en gaat nu eenmaal vaak maar gemiddeld 4 tot 8 maanden mee.

Heb je echt geluk en heb je niet alleen duur haar, maar ook kwalitatief goed haar & hou je trouw alle verzorgingsregels in acht; dan kun je er gem. 8 tot 12 maanden mee doen. Wordt al gauw een veel duurdere optie dus, want je blijft dan telkens nieuw haar kopen om de zoveel tijd. Opvallend detail is dat in veel gevallen het eigen haar makkelijker wegvalt in een silk weave dan in een weave van echt haar.

• Mag ik ook eigen (echt) haar meenemen en dat laten inzetten met deze methode?

Ja hoor; dat mag uiteraard! De prijzen hiervoor zijn te vinden op de tarieven pagina.

• Ik wil mijn kapsel graag veel afwisselen qua krul of steil of slag. Kan dit wel met deze weaves?

Ja; dit kan! Zie de reacties hieronder over dit onderwerp.

• Ik heb highlights / lowlights. Is dat een probleem?

Nee hoor! Doordat ik de weaves met de hand knoop, voor jou persoonlijk op maat, kan dit exact zo worden nagemaakt.

• Kan elke kleur worden nagemaakt?

Ja, eigenlijk wel! Alleen aubergine is niet mogelijk helaas.

• Kan ik mijn haar verven of mijn uitgroei gewoon bijwerken terwijl de weaves in mijn haar zitten?

Ja hoor, dit is geen probleem!

•  Ik ga graag naar de sauna, zwembad of zee, Kan dit gewoon?

Ja, dit kan gewoon! Wel is het fijn om een vlecht in het haar te doen als je gaat zwemmen.

• Ik heb slag/krullen in mijn eigen haar. Hoe werkt dat met een weave?

De weave kan in 4 verschillende maten gekruld worden; van een hele grove slag, tot een hele kleine krul. (Alleen hele kleine kroes-krulletjes zijn niet mogelijk.)

• Ik heb zelf geen/weinig slag/krullen in mijn eigen haar. Maar ik vind dit wel heel mooi! Kan dit dan toch?

Ja hoor; in de weave kan het bovenste deel glad gemaakt worden, waardoor je eigen haar wegvalt in de krul van de weave. Zie de voorbeeld foto’s in de galerij! Naar wens kun je ook je eigen haar krullen uiteraard.

• Als ik de weave was, is de krul dan weg?

Nee, deze komt na het wassen gewoon weer terug! Geen omkijken naar dus! Heb je een hele lange weave genomen, dan zakt de krul wel wat uit door het gewicht. Door in 1e instantie een kleinere krul te nemen dan je eigen haar, los je dit meestal helemaal op.

Als de krul in de weave toch wat is uitgezakt? Kan ik het dan zelf ook opnieuw krullen?

Ja, dit kan met een Carmen salon professional krulset of de Carmen reis krulset. (zijn beiden volop op marktplaats te vinden in nieuwstaat!)

• Kan ik het haar ook weer steil maken?

Ja, dit kan met de bijgeleverde borstel en een föhn met opzetstuk. In de salon kan ik dit demonstreren indien gewenst. Als je de weave te heet föhnt kan dit een nadelig effect hebben op de weave. Zelf de weave met hitte bewerken is dus op eigen risico. Ik adviseer altijd om het haar bij een reset in de salon door mijzelf steil te laten föhnen.

• Ik draag mijn haar graag in een (hoge) staart of knot bovenop mijn hoofd. Kan dit wel met deze weave?

Ja hoor; geen probleem! Na een paar dagen kan alles omhoog. Zorg alleen dat er niet teveel kracht op komt te staan als je haar nog nat is; dan kan het sneller uit gaan glijden.

• Hoe lang moet mijn eigen haar zijn voor een haarverlenging?

Om de weave mooi weg te kunnen werken moet je eigen haar minimaal 10 a 12 cm. lang zijn.

• Ik wil alleen af en toe de weaves in mijn haar. Dus niet met een vast systeem. Kan dat ook?

Ja hoor; in dat geval kun je voor het basistarief een weave laten maken en kun je er clip-ins aan vast naaien, waardoor je de weaves zelf makkelijk in en uit kan doen.

• Wat als ik na een tijd een andere kleur wil? Of bijvoorbeeld in de winter een andere kleur dan in de zomer? Of juist een langere of kortere weave?

In dat geval maak ik voor een gereduceerd tarief (€195,- per laag) een nieuwe weave voor je. De andere weave kun je dan gewoon bewaren voor een later moment en zo kun je prima afwisselen! Let op; dit is prijs voor een vervangende weave. Heb je 1 weave en wil je aanvullen tot 2 lagen, dan betaal je het verschil tussen de prijs van 2 weaves en die van de reeds betaalde 1 weave.

Mag ik ook eigen haar meenemen en dat laten inzetten met deze methode?

Ja hoor; dat mag uiteraard! De prijzen hiervoor zijn te vinden op de tarieven pagina.

• Kan ik ook alleen een handgemaakte weave door Dreamweaves laten maken en deze ergens anders in laten zetten?

Ja; ook dat is mogelijk! Zie de prijzen hiervoor op de tarieven pagina.